Selecteer een pagina

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen treft en kan variëren van een lichte irritatie tot een intense pijn. Twee veel voorkomende vormen zijn;

-Niet-specifieke lage rugpijn: dit is de meest voorkomende vorm van rugpijn. Het kan worden veroorzaakt door overmatige belasting, een verkeerde houding, spierspanning of stress.

-Ischias: dit is pijn in de onderrug en die kan uitstralen naar één of beide benen en kan worden veroorzaakt door druk op de zenuwen in de rug.

Acupunctuur verlicht rugpijn sterk! In deze blog bespreken we hoe acupunctuur kan helpen bij rugpijn en welke wetenschappelijke studies deze behandelmethode ondersteunen.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur is gebaseerd op de theorie van Qi, de levenskracht die door het lichaam stroomt via kanalen of meridianen. Als de stroom van Qi wordt verstoord door bijvoorbeeld ziekte of overbelasting, kan dit leiden tot pijn en andere symptomen. Door dunne naalden op specifieke punten langs de meridianen te plaatsen, kan acupunctuur de stroom van Qi herstellen en het lichaam helpen zichzelf te genezen.

Acupunctuur voor rugpijn

Acupunctuur wordt vaak gebruikt om rugpijn te behandelen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur de frequentie en intensiteit van rugpijn kan verminderen en kan helpen bij het voorkomen van terugkerende episoden. Acupunctuur kan ook helpen bij het verminderen van medicijngebruik en bijwerkingen van medicijnen.

Ik gebruik specifieke acupunctuurpunten voor de behandeling van rugpijn, afhankelijk van de oorzaak en locatie van de pijn. Bijvoorbeeld, bij lage rugpijn is het gebruikelijk om acupunctuurpunten op de handen te gebruiken.

Maar acupunctuur is niet alleen effectief, het kan ook ontspannend zijn! Tijdens een acupunctuursessie lig je comfortabel op een behandeltafel terwijl de acupuncturist zorgvuldig de naalden op de juiste punten plaatst. Veel mensen vinden de ervaring rustgevend en ontspannend, en sommigen vallen zelfs in slaap!

Wetenschappelijke studies

Er zijn talloze wetenschappelijke studies uitgevoerd naar de effectiviteit van acupunctuur bij de behandeling van rugpijn. Een studie uitgevoerd door het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) vond dat acupunctuur een effectieve behandeling was voor chronische lage rugpijn. De studie wees uit dat acupunctuur de pijn aanzienlijk verminderde en de fysieke functie van patiënten verbeterde.

Een andere studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) toonde aan dat acupunctuur effectief was bij de behandeling van chronische rugpijn bij volwassenen. De studie wees uit dat acupunctuur de pijn verminderde en de fysieke functie verbeterde in vergelijking met een placebobehandeling.

Een derde studie gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) vond dat acupunctuur effectief was bij de behandeling van lage rugpijn en dat de effecten langdurig waren.

Wetenschappelijke onderzoeken:

Acupunctuur kan een effectieve behandeling zijn voor rugpijn. Het werkt door de stroom van Qi te herstellen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Er zijn talloze wetenschappelijke studies die de effectiviteit van acupunctuur ondersteunen. Dus als je last hebt van rugpijn en op zoek bent naar een natuurlijke en ontspannende behandelmethode, overweeg dan acupunctuur en neem contact op!

Scan de code