Selecteer een pagina

“Acupunctuur hoeft niet zweverig te zijn”

Mijn ontmoeting met acupunctuur

Mijn naam is Sasja Opdam. Zelf ben ik voor het eerst met acupunctuur in aanraking gekomen op het moment dat ik bijna 13 jaar geleden wilde stoppen met roken. Eerst was ik sceptisch en wist ik niet of de naalden vervelend zouden zijn. Maar de behandeling was prettig en ontspannend. Ik herinner me nog tot in detail hoe ik direct na de behandeling heel veel minder afkickverschijnselen had. Dat snelle resultaat heb ik voor ogen wanneer ik mensen met een pijnklacht ontvang.

Sasja Opdam acupunctuur
Acupunctuur oor

Opgeleid als Ergotherapeut

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als Ergotherapeut, een westers medische hbo-opleiding. Ik sta met beide benen op de grond en streef naar meetbare resultaten.

Na 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, heb ik oog voor wat mensen belangrijk vinden. Naast mijn werk bij acupunctuur Sasja Opdam werk ik ook nogsteeds als ergotherapeut om feeling te houden met reguliere gezondheidszorg. 

 Als vrijwilliger ben ik verbonden aan de organisatie Acupuncturists Without Borders, een organisatie die al jaren actief is op plekken in de wereld waar gezondheidszorg zeer beperkt of bijna onmogelijk is door oorlog, armoede of natuurrampen. Daar kunnen acupuncturisten verlichting brengen bij pijn, stress, trauma, slaapproblemen etc.

 

Chinese geneeswijzen

Nadat ik in 2016 startte met de opleiding Chinese Geneeswijzen, ging er een wereld voor me open. Een fascinerende eeuwenoude bron van kennis die vandaag nog evengoed toepasbaar en effectief is als destijds.

 

Chinese acupunctuur en reguliere westerse geneeskunde hoeven elkaar niet in de weg te staan. Beiden hebben hun eigen methodes en resultaten en kunnen elkaar op die manier aanvullen.

Chinese-geneeswijzen
acupunctuur-naalden-pijnbestrijding

Dr. Tan Balance Method

Al tijdens de opleiding maakte ik kennis met de ‘Dr. Tan Balance Method Acupuncture’ en heb ik mij door meerdere intensive bijscholingen verder verdiept. Wat mij aanspreekt is dat er achter deze methode een solide model met een fundamentele structuur zit.

De grondlegger

De grondlegger van deze stroming is Dr. Richard Teh-Fu Tan. Dr. Tan is geboren in Taiwan en begon op zeer jonge leeftijd met het studeren van vele facetten van de Chinese geneeswijzen. Daarnaast was hij universitair geschoold systeem engineer. Met zijn kennis over klassieke methoden gecombineerd met zijn analytische vermogens als engineer, systematiseerde hij door middel van 20 jaar studie, 5000 jaar aan kennis. Daarbij is hij mede geïnspireerd door Master Tung.

Deze methode is anders dan de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het richt zich op een onmiddellijk resultaat. Iedere keer is het een bijzonder gevoel wanneer de cliënt ervaart dat de pijn al tijdens het consult vermindert.

Chinese acupunctuur en reguliere westerse geneeskunde hoeven elkaar niet in de weg te staan. Beiden hebben hun eigen methodes en resultaten en kunnen elkaar op die manier aanvullen.

Scan de code