Selecteer een pagina

Acupunctuur herstelt verstoringen in het lichaam

Wilt u ook terughoudend zijn in het slikken van pijnmedicatie, en geen last hebben van bijwerkingen?

Acupunctuur herstelt verstoringen in het lichaam

Acupunctuur herstelt verstoringen en pijn in het lichaam door blokkades in energiebanen op te heffen met behulp van zeer dunne naalden. In mijn praktijk in Haarlem wordt gewerkt volgens de methode van Dr. Tan. Het doel is onmiddellijke verlichting van elke vorm van pijn of ongemak op iedere plek van het lichaam.

Welke klachten?

Naast pijn behandelt de methode van Dr. Tan een groot arsenaal aan andere klachten, zoals ook traditionele acupunctuur dat doet.

 De klachten waarin ik mij specialiseer zijn o.a.:

 • Allergieën waaronder hooikoorts. Bij klachten aan de neus en ogen, keel, koortsig gevoel, vermoeidheid, benauwdheid en hoofdpijn. Tijdens het seizoen maar zeker ook preventief. Voedingsallergieen, huisdieren allergie
 • Spijsverteringsproblemen. Maag- en darm klachten zoals buikpijn, kramp, diarree, verstopping, braken, misselijkheid, winderigheid, brandend maagzuur etc. 
 • Vermoeidheid. Daaronder verstaan we een gebrek aan lichamelijke en/of geestelijke energie. Burn-out. Als vermoeidheid niet verbeterd door rust of activiteit.  Vermoeidheid die samengaat met chronische pijn.
 • Menstruatieklachten
 • Stemmingsproblemen
 • Overgangsklachten
 • Slaapproblemen zoals slecht inslapen, vaak wakker worden, te vroeg wakker worden, moe wakker worden na voldoende slaap-uren. Slechte slapers hebben vaker een slechte gezondheid. 
 • Tinnitus. Een brom of piep in het oor kan verschillende oorzaken hebben. 
 • Ademhalingsklachten en longaandoeningen. Klachten zoals kortademigheid, hoesten, benauwdheid. Zowel langdurige klachten als klachten die zijn ontstaan zijn bij bv een virusinfectie en niet vanzelf over gaan.
 • Algemene weerstand
 • Stoppen met roken. Doormiddel van een combinatie van lichaamsacupunctuur en oor-acupunctuur worden de lichamelijk en geestelijk ontwenningsverschijnselen gedempt. 
Acupunctuur-verstoringen-in-het-lichaam

Meer lezen?

Als u meer wilt weten over het gebruik van acupunctuur bekijk dan de volgende websites;

Evidence Based Acupuncture

Acupunctuur en de Wereldgezondheidsorganisatie

 

Eerste Consult

Bij het eerste consult zal ik uitvoerig uw klacht uitvragen. Ik wil zeer exact weten waar de pijn zich bevindt, hoe het begonnen is en hoe lang de pijn bestaat. Ook wil ik weten of er nevendiagnosen of andere lopende behandelingen zijn. Daarnaast zal ik uitvragen hoe het in het algemeen gesteld is met uw energie en uw gezondheid.

Na deze diagnose stel ik een behandelstrategie op die ik direct toepas. De behandelstrategie is persoonlijk en bij elke cliënt anders. Opnieuw vraag ik naar de pijnintensiteit om te weten of de strategie werkt.

Direct tijdens de behandeling zal de pijn verminderen. Deze zal in de dagen erna deels weer terugkomen. Na 3 tot 5 behandelingen moet deze dalende lijn doorzetten.

Het lichaam heeft ook tijd en rust nodig om te herstellen.
Zodra het eerste resultaat geboekt is kan het zinvol zijn om een aantal consulten kort na elkaar te plannen, zodat er uiteindelijk minder nodig zijn.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Anders dan bij bijvoorbeeld Dry Needling, worden er nooit naalden geplaatst in of rond de plek van de pijn zelf. Dat kan namelijk erg onprettig zijn.

“De naalden worden altijd geplaatst in een andere plek van het lichaam, in de meeste gevallen in uw onderbenen of onderarmen. U hoeft zich dan ook niet verder uit te kleden.”

Wanneer alle naalden geplaatst zijn, blijft u 30 minuten ontspannen liggen.

Er zijn mensen die bang zijn dat de naalden pijn doen, maar uit ervaring blijkt dat dat achteraf heel erg meevalt. Soms ervaart men wel een tintelende sensatie. Na afloop kan er op de geprikte plek een kleine beursheid ontstaan, die vanzelf weer verdwijnt.

De naalden die ik gebruik zijn zeer dun. Ze zijn per stuk steriel verpakt en worden maar één keer gebruikt.

Dr. Tan Balance Method Acupuncture

Al tijdens de opleiding maakte ik kennis met de ‘Dr. Tan Balance Method Acupuncture’ en heb ik mij door meerdere intensive bijscholingen verder verdiept. Wat mij aanspreekt is dat er achter deze methode een solide model met een fundamentele structuur zit.

De grondlegger van deze stroming is Dr. Richard Teh-Fu Tan. Dr. Tan is geboren in Taiwan en begon op zeer jonge leeftijd met het studeren van vele facetten van de Chinese geneeswijzen. Daarnaast was hij universitair geschoold systeem engineer. Met zijn kennis over klassieke methoden gecombineerd met zijn analytische vermogens als engineer, systematiseerde hij door middel van 20 jaar studie, 5000 jaar aan kennis. Daarbij is hij mede geïnspireerd door Master Tung.

Deze methode is anders dan de Klassieke Chinese Geneeskunde. Het richt zich op een onmiddellijk resultaat. Iedere keer is het een bijzonder gevoel wanneer de cliënt ervaart dat de pijn al tijdens het consult vermindert.

Chinese acupunctuur en reguliere westerse geneeskunde hoeven elkaar niet in de weg te staan. Beiden hebben hun eigen methodes en resultaten en kunnen elkaar op die manier aanvullen.

Scan de code