Selecteer een pagina

Je klachten behandelen via je oorschelp?

Het oor is als het ware een mini-versie van je lichaam en staat in verbinding met al jouw organen en lichaamsdelen. Doormiddel van het toepassen van oor acupunctuur behandel ik allerlei klachten. Door specifieke punten op het oor te stimuleren met acupunctuurnaalden, verbeterd de doorbloeding en de hersteld de energiebalans. Dit kan helpen bij gezondheidsproblemen zoals pijn, stress, angst, slapeloosheid, verslavingen en nog veel meer.

Acupunctuur oor

Oor acupunctuur is een veilige en toegankelijke behandeling die ik vaak gebruik als aanvullende therapie bij mijn acupunctuurbehandelingen. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan worden toegepast in combinatie met andere alternatieve geneeswijzen. Voor mensen die liever geen naaldjes in de oorschelp krijgen, behandel ik met laser.

NADA

Een mooi voorbeeld is het vaak gebruikte NADA protocol. Het NADA (National Acupuncture Detoxification Association) protocol is een specifieke vorm van oor acupunctuur die is ontwikkeld in de jaren 70 in de Verenigde Staten. Het werd oorspronkelijk ontworpen om mensen te helpen bij het overwinnen van verslavingen aan drugs, alcohol en tabak. In mijn praktijk gebruik ik het voor de behandeling van angst, depressie, PTSD en andere psychische aandoeningen. En voor het stoppen met roken!

Het NADA-protocol omvat het plaatsen van vijf dunne naalden in specifieke punten in elk oor. Deze hebben een kalmerend en ontspannend effect, reguleren het autonome zenuwstelsel, verminderen ontwenningsverschijnselen, verbeteren de ademhaling en verminderen angst en paniekaanvallen en ondersteunen het verbeteren van de energie.

De organisatie Acupuncturists Without Borders past het wereldwijd toe voor het ondersteunen van vluchtelingen en na natuurrampen. Ook in Haarlem ben ik actief geweest bij het behandelen van vluchtelingen uit Oekraïne.

Het voordeel van oor acupunctuur is dat het een natuurlijke behandelmethode is zonder bijwerkingen. Daarnaast kan het snel resultaat opleveren. Vaak plak ik na de behandeling gouden bolletjes in de oorschelp om het effect van de behandeling te versterken en verlengen.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs!

Scan de code