Selecteer een pagina

Lente is weer in volle gang! Maar voor mensen met hooikoorts kan deze periode ook een tijd van ellende en ongemak betekenen. Gelukkig is er een oplossing: acupunctuur!

Hooikoorts is een veelvoorkomende allergische reactie op pollen en andere allergenen die in de lucht zweven. Vanaf januari komen ze van bomen en vanaf april van grassen. De symptomen variëren van lichte irritatie van de ogen en neus tot ernstige ademhalingsproblemen. Helaas kan hooikoorts de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen en de dagelijkse activiteiten belemmeren. Zelf kan je klachten verminderen door lokale honing te eten, horren voor je ramen te plaatsen en vaseline in je neus te smeren. Dat help vaak maar deels. Gelukkig kan acupunctuur een effectieve behandeling zijn voor hooikoorts. Het verminderd symptomen sterk en verbeterd jouw kwaliteit van leven.

Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze waarbij fijne naalden op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om de stroom van energie (Qi) in het lichaam te herstellen en te bevorderen. Door deze stimulatie kan het lichaam zichzelf genezen en in balans brengen. Acupunctuur kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van hooikoorts door het immuunsysteem te versterken en de reactie op allergenen te verminderen.

Een studie in het medische tijdschrift “Annals of Internal Medicine” wees uit dat acupunctuur effectiever was dan antihistaminica bij het verminderen van hooikoortssymptomen.

Een ander voordeel van acupunctuur is dat het bijwerkingen van medicijnen kan verminderen. Veel voorgeschreven medicijnen tegen hooikoorts, zoals antihistaminica en corticosteroïden, hebben bijwerkingen zoals slaperigheid, droge mond en maagklachten. Acupunctuur daarentegen heeft geen bijwerkingen en kan zelfs de energie en het welzijn van het lichaam verbeteren.

Hoewel acupunctuur geen genezing biedt voor hooikoorts, kan het een effectieve behandeling zijn om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Zodat je weer kan genieten van de lente!

Als je last hebt van hooikoorts, maak dan een ​​afspraak!

Scan de code